Zen Ekindo
Image default
Woningen

De voordelen van kwalitatief hoogwaardige vloerisolatie

Vloerisolatie is een zeer efficiënte investering voor zowel bedrijven als particulieren. Koude luchtstromen vanuit de bodem kunnen ervoor zorgen dat warmte onnodig verloren gaat, waardoor u extra energie moet verbruiken. Met het isoleren van de vloer kunt u dit warmteverlies tot 15% reduceren en zo direct besparen op de energiekosten. Met name huizen en bedrijfspanden die zijn gebouwd voor de jaren ’80 hebben veel profijt bij vloerisolatie, omdat met name op dit punt in het verleden geen richtlijnen bestonden. Bij Van de Bunt Isolatietechniek B.V. is men bekend met alle vormen van isolatie en kan men u direct verder helpen. Zo kan dit u direct verder helpen.

Vloerisolatie door een isolatiebedrijf

Het aanbrengen van vloerisolatie is voor gespecialiseerde isolatiebedrijven geen probleem. Er moet wel worden gekeken naar de beste methode om te isoleren; is dit via de boven- of onderzijde? Dat heeft te maken met de hoogte van de kruipruimte. Bij een hoogte van 50 centimeter of meer kiest een isolatiebedrijf er vaak voor het isolatiemateriaal onder de vloer aan te brengen. Het materiaal dat vaker wordt gebruikt is bijvoorbeeld PUR of EPS kristallen. De isolatiewaarde en levensduur bepalen de kosten van vloerisolatie voor uw woning of bedrijfspand. Aangezien dit kan variëren is een vaste prijs vooraf lastig aan te geven.

Belangrijke voordelen

Bent u op zoek naar een optimaal woon- of leefklimaat? Dan is isolatie van de vloer ideaal. Herkent u het gevoel van koude voeten wanneer u binnen rondloopt? Dat heeft te maken met tocht vanuit de bodem en het is vaak een indicatie van matige isolatie. Een goed isolatiebedrijf kan isolatie tegen de vloer aanleggen en zo heeft u geen last meer van koude luchtstromen en blijft de warmte binnenskamers beter op peil. Dit kent vooral in comfort en het geeft financieel voordeel, al is de terugverdientijd wel 7 á 8 jaar. Tot slot helpt u met deze duurzame investering het klimaat, hetgeen voor steeds meer mensen en bedrijven een belangrijk voordeel is.