Zen Ekindo
Image default
Woningen

De verschillende voordelen die honingraat plisségordijnen jou brengen

Plisségordijnen met een honingraat plooi zijn enkele van de meest populaire soort raamdecoratie die verkrijgbaar zijn. Dit komt door een aantal factoren die samenkomen om je een overweldigende effectieve ervaring te geven. En als je op zoek bent naar honingraat plisségordijnen, is het bekend dat ze vooral nuttig zijn voor elk huis, kantoor of elke ruimte waar je het gevoel hebt dat het ’s middags een beetje te warm wordt. Deze plisségordijnen zijn er in verschillende materialen en zowel kant en klaar als op maat verkrijgbaar. Plisségordijnen op maat kun je zelf helemaal samenstellen. Honingraat plisségordijnen hebben een beduidend hoog niveau van warmteabsorptie dat maar weinig andere soorten raamdecoratie kunnen evenaren. Zeker, er zullen andere soorten raambekleding zijn die de hitte goed kunnen tegenhouden, maar niet met het lichtregulerende karakter van plisségordijnen met een honingraat plooi.

Maar wat maakt deze plisségordijnen zo effectief? Het antwoord zit in de naam! Deze raambekleding verschilt van andere raambekleding in de zin dat andere raambekleding meestal één laag hout of stof hebben die al het werk met de warmte- en lichtregeling doet, de honingraat plisségordijnen bekend staan om hun tweelaags celsysteem. Ze bestaan uit een reeks cellen die fungeren als kleine luchtzakjes in de plisségordijnen zelf. Deze zakken houden de warmteoverdracht van buitenaf tot een minimum beperkt, waardoor je de gewenste warmtebeheersing krijgt. En afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, krijg je ook een aanzienlijke hoeveelheid lichtregeling.

Een van de weinige beperkingen die je zult merken als je je setje honingraat plisségordijnen krijgt, is dat ze niet in ALLE materialen beschikbaar zijn. Honingraatplisségordijnen zijn meestal gemaakt van stof of vinyl vanwege hun lichte gewicht en flexibele aard. Het verschil is dat, terwijl stof een veel betere lichtbeheersing biedt afhankelijk van het type dat je kiest, vinyl plisségordijnen meer licht tegenhouden en een betere warmteregeling bieden. Maar welke je ook kiest, je zult merken dat je veel meer bespaart op de energiekosten. Na verloop van tijd zullen je plisségordijnen zichzelf terugverdienen, omdat ze je helpen om energie te besparen.

Met al hun voordelen zijn er een paar “minder voor de hand liggende” redenen die je moet overwegen voordat je daadwerkelijk plisségordijnen gaat halen. Deze plisségordijnen zijn een sensatie om te hebben tot je ze moet schoonmaken. De celstructuur maakt het bijna onmogelijk om de binnenkant van de plisségordijnen te reinigen en zelfs als je de buitenkant van deze plisségordijnen probeert te reinigen, loop je het risico om in het proces minstens een cel of twee te beschadigen. De beste manier om ze schoon te maken is door ze een tijdje in warm water met zeep te laten weken en ze te laten drogen. Gezien het delicate karakter van de meeste honingraatplisségordijnen, zijn ze ook vatbaarder voor schade door overmatige kracht. Net als de meeste andere producten die je kunt krijgen, zijn ook honingraatplisségordijnen voorzien van een snoerloos besturingssysteem dat ervoor zorgt dat je plisségordijnen geen gevaar vormen voor je huisdieren of je kinderen. Wel zijn de meeste plisségordijnen vochtbestendig wat ze geschikt maken als raamdecoratie voor keukens.

Een ander, minder bekend voordeel is de aanzienlijke geluidsreductie die ze bieden. De cellen werken als een isolerende laag die het geluid dat er doorheen gaat sterk vermindert. Deze cellen bieden ook veel privacy, waardoor ze de ideale keuze zijn voor bijna elk huis.

 

 

https://www.raamdecoratie.com