Artikelen plaatsen voor verbeteren zoekresultaten

Van

Uit onderzoek blijkt dat Google meer dan 200 variabelen heeft waarop de ranking in Google wordt gebaseerd. Dit alles met het doel om de meest relevante pagina aan de bezoeker te presenteren. Het meest relevant zegt natuurlijk vooral iets over de inhoud van de website. Is dit precies wat de gebruiker zocht? De inhoud is dus verreweg van het grootste belang. Maar veel sites hebben een vergelijkbare inhoud. Hoe kan Google dan bepalen welke bovenaan moet worden weergegeven?

Artikelmarketing

Een belangrijk aspect voor het verbeteren van de vindbaarheid is linkbuilding. Door je website te promoten bij andere sites en social media zorg je voor meer directe kliks. Daarnaast ‘ziet’ Google dat je pagina wordt gelinkt door andere sites. Hierdoor krijgt je pagina een bepaalde weging mee. De manier waarop naar je site wordt gelinkt is hierbij van groot belang. Het gaat hierbij om zowel aantal linkjes als de websites waarop deze linkjes staan.

Hierbij spelen vooral mee:
– De betrouwbaarheid van de website waarvan naar jouw website wordt gelinkt
– De taal en het onderwerp van de website
– Het aantal linkjes dat vanuit die website of webpagina naar andere sites gaat
– De tekst rond het linkje naar jouw website
– De hoeveelheid links en de snelheid waarop deze verschijnen

 

Linkbuilding piramide

Goede links zijn van groot belang voor de weging van jouw webpagina. Toch kun je er ook slechter door gaan presteren. Een goede spreiding van het het aantal links op diverse soorten pagina’s is onontbeerlijk. Zeer veel linkjes op verzamelpagina websites zijn niet goed voor de prestatie van je eigen website. Zorg daarom voor voldoende linkjes op kwaliteitspagina’s met de juiste content.

Enkele manieren om links te krijgen op websites van derden:

– schrijf en verspreid persberichten

– vraag websites om naar je te linken

– reageer op blogs

– vraag je leveranciers om naar je te linken

– vraag sportclubs die je sponsort om naar je te linken

– geef influencers korting als ze naar je linken

Lees hier meer tips waar je op moet letten om hoger te ranken in Google

https://linkenlogo.nl