Afvallen kan alleen blijvend zijn met yoga

Zen-ekindo
Van

Blijvend afvallen is met yoga wel een zekerheid

Afvallen is misschien wel de meest onderschatte bezigheid die er is en al helemaal als men het blijvend wil doen. Daarom is afvallen met yoga nog moeilijker dan afvallen met een dieet. Met yoga probeer je geen alternatief te zoeken voor je eetverslaving. Hierdoor zul je met yoga dus wel alle emoties onder ogen moeten komen die je eerst met eten hebt onderdrukt. De yoga helpt je om de emoties te voelen en er beter mee om te leren gaan.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan eten wel degelijk een echte verslaving zijn. Omdat veel mensen dit niet inzien vallen ze vaak terug na een geslaagde poging tot afvallen. Omdat veel mensen eten om even geen vervelende emoties te hoeven voelen heeft het dezelfde functies als alle andere verslavingen.  Eten kan zelfs nog een moeilijkere verslaving zijn om mee te stoppen omdat je eten met bijna alle andere activiteiten kunt combineren. Zo worden onschuldige dinden als met vrienden afspreken of tv kijken ineens ook een manier om van je vervelende gevoelens te vluchten.

Om blijvend af te vallen kun je het beste eerst met yoga

Als je yoga doet zonder afvallen komen er al veel emoties omhoog, laat staan als je beide meteen zou combineren. Daarom kun je eerst het beste een paar weken alleen aan yoga doen en daarna met afvallen beginnen. Zo kun je eerst leren hoe je negatieve emoties eigenlijk aanvoelen en hoe je erbij kunt blijven zonder ze te willen wegdrukken. Onderstaand vind je yoga beginners oefeningen:

yoga oefeningen voor beginners

Het belangrijkste is dat je de emoties leert voelen en niet alleen maar bewust bent van de gedachtes die er bij horen. Om hier meer over te leren zijn deze yoga oefeningen ideaal:

oefeningen voor heftige emoties

 Hier kun je meer lezen over afvallen en yoga:

meer over yoga en afvallen

Wil je leren voelen zonder al dat bewegen, klik dan hieronder:

bodyscan

http://www.yogainhetnu.nl
 Categorie: Health / Alternative
 Tags: